Gençlik Politikaları Başkanlığı

Her ilde üniversite açtılar, öğrencilerin barınmasını hesaplamadılar. Her ilde üniversite açtılar, öğrencilerin barınmasını hesaplamadılar.

03 Ara 2022

Üniversite kayıt döneminin açılması ile beraber öğrencilerin barınma sorununa ilişkin konuşan DEVA Partili Doğa Şanlıoğlu ''Her ilde üniversite açan iktidar o üniversitelerde okuyacak öğrencilerin kalacağı yurtları hesaplamadı. Sorunun kökü burada.'' dedi.

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu, üniversite kayıt döneminin açılması ile beraber öğrencilerin barınma ihtiyacına ilişkin Karar gazetesine yazılı açıklama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun yurt kapasitelerinin rekor seviyeye ulaştığını söylemesini eleştiren Şanlıoğlu “Ama rakamlar yalan söylemez. Bu yıl 850 bin öğrenci üniversiteye girmeye hak kazandı. Örgün sistemdeki toplam öğrenci sayısı 3 milyon 800 bin. Tüm Türkiye’deki KYK yurt kapasitesi 800 bin. Bu, yetmiyor. Bütün denge alt üst oldu.” dedi.

‘TÜRKİYE, GENÇLERİNİ AÇIKTA BIRAKAN BİR ÜLKE OLAMAZ’

Şanlıoğlu'nun açıklaması şöyle:

“Her ilde üniversite açan iktidar o üniversitelerde okuyacak öğrencilerin kalacağı yurtları hesaplamadı. Sorunun kökü burada. Her geçen yıl, yeni açılan üniversiteler ve artan öğrenci sayısıyla birlikte barınma ihtiyacı hızla artarken, KYK Yurt Sayısı ve kapasitesi bu ihtiyacı karşılamaktan çok uzak noktada. Oysa Türkiye, gençlerini açıkta bırakan bir ülke olamaz.

‘GENÇLERİN BÜTÇESİ GENÇLER İÇİN HARCANMALI’

Gençlerin barınma sorununu çözmek için yeni bütçe planları oluşturulmalıdır. Acilen yurt sayılarını artırılmalı ve öğrenciler konforlu yaşam alanlarına sahip olmalıdır. Gençlerin bütçesi gençler için harcanmalıdır. Bu, görmezden gelinebilecek bir sorun değildir.

DEVA Partisi iktidarında; herkesin barınma hakkına sahip çıkacağız. 81 ilde bölge bazında ve il bazında fizibilite çalışması yapacağız. Sosyal devlet anlayışına uygun olarak yurtların yetersiz olduğu bölgelerde ve şehirlerde yurtların kapasitelerini artıracağız. Ayrıca gerekli durumlarda ek yurtların inşa edilmesine öncülük edeceğiz. Bağış yoluyla ve yatırım bütçesi ile üniversite içinde yurt yapılmasını kolaylaştıracağız.

‘ÖĞRENCİLERE KİRA DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Tüm bunlara rağmen yurt imkânı kalmadı mı? İşte o zaman da ihtiyacı olan öğrencilere kira desteği vereceğiz. Önce DEVA Partisi iktidarında bir kart çıkartacağız. Adı, ‘Eğitim Destek Banka Kartı’ olacak. Bu yardımları da o karta yatıracağız.” dedi.




  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##GENCDEVAGM
  • ##KYK
  • ##GENÇLIKVESPORBAKANLIĞI

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

03 Ara 2022