Gençlik Politikaları Başkanlığı

DEVA Partisi’nden Tokyo 2020 paralimpik yaz oyunları tebriği: ‘Ülkemiz daha iyi altyapı, yatırım, kaynaklar ile sporcuları destekleyerek çok daha iyi başarılara imza atabilir’ DEVA Partisi’nden Tokyo 2020 paralimpik yaz oyunları tebriği: ‘Ülkemiz daha iyi altyapı, yatırım, kaynaklar ile sporcuları destekleyerek çok daha iyi başarılara imza atabilir’

08 Eyl 2021

DEVA Partisi’nden Tokyo 2020 paralimpik yaz oyunları tebriği: ‘Ülkemiz daha iyi altyapı, yatırım, kaynaklar ile sporcuları destekleyerek çok daha iyi başarılara imza atabilir’

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu, Tokyo 2020 Paralimpik Yaz Oyunları’nda yarışan milli sporcuları tebrik ederek, sürdürülebilir başarılar için partisinin çözüm önerilerini paylaştı.

“Ülkemiz daha iyi altyapı, yatırımlar, kaynaklar ve sporculara yapılacak desteklerle çok daha iyi başarılara imza atabilir” diyen Şanlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarının ardından Paralimpik Yaz Oyunları’nda da bir kez daha büyük bir gurur yaşadık’

“2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda milli sporcularımız 2’şer altın ve gümüş ile 9 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanarak Olimpiyat Oyunları tarihimizdeki madalya rekorunu kırdı. Tokyo 2020 Paralimpik Yaz Oyunları’nı ise 2 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya ile 42. sırada tamamladık. Milli sporcularımız bizlere bir kez daha büyük bir gurur yaşattı.”

‘Sürdürülebilir çözümler ile ülkemiz gelecek dönemlerde çok daha iyi başarılara imza atabilir’

“Katıldığımız yarışlarda elde edilen başarı dolu tablolar ile büyük bir mutluluk yaşasak da ne yazık ki sonuçlar ülkemiz için yeterli değil. Ülkemiz nüfusunu ve engelli vatandaşlarımızın sayısını göz önünde bulundurduğumuzda, paralimpik oyunlara gereken önem verildiğinde çok daha fazla sporcu ile oyunlara katılabileceğimizi görüyoruz. DEVA Partisi olarak sunduğumuz sürdürülebilir çözümler ile daha iyisini hak eden ülkemiz, gelecek dönemlerde çok daha iyi başarılara imza atabilir.”

‘Sporda temel hedeflerimizden biri de engelli bireylerin spora yönlendirilmesinde ilerleme sağlamak’

“Sporda temel hedeflerimiz; sporun teşviki, spor kültürünün yerleştirilmesi, altyapının geliştirilmesi, yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi ve engelli bireylerin spora yönlendirilmesi konularında ilerleme sağlamak. Bu konuda engelliler ile dezavantajlı çocuklar arasından daha fazla sporcu çıkmasını sağlamak için gerekli teşviklerin sağlanmasını ve engelli gençlerin spora katılımları konusunda spor kulüplerinin engellilere yönelik spor şubesi açmasını çözüm önerilerimiz arasında öngörüyoruz. Ayrıca engelli bireylerimizin zaman, gün ayırt etmeksizin tüm sportif tesislerden yararlanmaları imkânı sunulmalı.”

Şanlıoğlu, bu kapsamda uygulanacak çözümlerle her geçen gün daha önemli başarılara imza atılabileceğini belirtirken, 2024 Yaz Olimpiyatları’nda yarışacak sporculara başarılar diledi.


  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##TOKYO2020 #PARALIMPIK

SONRAKİ HABER

Doğa Şanlıoğlu: ‘Gençlerin bütçesi gençler için harcanmalı’

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

08 Eyl 2021